Υγεία & Δύναμη

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ

Ο πόνος στη μέση εξακολουθεί να είναι η υπ’ αριθμόν 1 πάθηση του πληθυσμού γενικότερα. Αφορά μικρούς και μεγάλους εξίσου. Η καταπόνηση, οι μονόπλευρες πιέσεις και η παραμέληση του μυοσκελετικού συστήματος της μέσης είναι οι κύριες πηγές των συμπτωμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, οι παθήσεις γίνονται χρόνιες και εξελίσσονται λόγω συμπεριφορών αποφυγής του πόνου. Και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος και οι ασθενείς απελπίζονται  όλο και περισσότερο. Υπάρχει λύση: στοχευμένη εκγύμναση της μέσης!

MIHA BODYTEC: ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΝΑΙ, ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΟΧΙ

Το miha bodytec ξεκινά εκεί όπου οι συμβατικές μέθοδοι σταματούν. Με στοχευμένη, ατομικά ελέγξιμη εκγύμναση, ακόμη και οι εν τω βάθει μυϊκές ομάδες ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται. Η συμβατική εκγύμναση μπορεί να τις γυμνάσει μετά δυσκολίας, αν όχι καθόλου. Η σπονδυλική στήλη αποκτά σταθερότητα. Η μέση αποφορτίζεται αισθητά. Ορισμένες μυϊκές ανισορροπίες εξομαλύνονται και το μυοσκελετικό σύστημα του κορμού ενδυναμώνεται: ο ιδανικός τρόπος για μια υγιή, δυνατή μέση.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Είτε ως πρόληψη είτε για συμπτώματα πόνου στη μέση που ήδη υπάρχουν, οι μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής εκγύμνασης*:

  • Στο 88% των συμμετεχόντων μειώθηκε αισθητά ο πόνος στη μέση. Η συχνότητα και η διάρκεια του πόνου μειώθηκε έως και 80% .
  • Περισσότερο από το 40% των συμμετεχόντων διαμαρτυρήθηκαν για συνεχή πόνο στη μέση κατά την έναρξη της μελέτης. Το ποσοστό ήταν μόλις 9% μετά από 6 εβδομάδες εκγύμνασης.
  • Ο πόνος εξαφανίστηκε εντελώς στο 44% των ασθενών με χρόνιο πρόβλημα.
  • H διάρκεια του τυπικού πόνου στη μέση καθημερινά (ανύψωση βαρέων φορτίων, περπάτημα, σκύψιμο, βαριά σωματική εργασία, μικροδουλειές, άθληση, οδήγηση ή ακινησία για μεγάλες περιόδους) βελτιώθηκε έως και 30%.

Στοιχεία που προσφέρουν ελπίδα για την καταπολέμηση της υπ’ αριθμόν 1 ασθένειας του πληθυσμού.

ΔΩΣΤΕ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΣΑΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΡΑ!

* Πηγή: Μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (Boeckh-Behrens/Vatter 2003, Boeckh-Behrens/Walz/Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens/Sebelefsky/Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens/Stötzel/Benner 2003).