Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης

Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης

Ηλεκτρομυοδιέγερση ολόκληρου του σώματος (εκγύμναση EMS) για παθήσεις της μέσης

(BOECKH-BEHRENS, W.-U. / GRÜTZMACHER, N. / SEBELEFSKY, J., αδημοσίευτη διατριβή, Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, 2002).

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο στόχος αυτής της μελέτης ήταν να διερευνηθούν τα αποτελέσματα της εκγύμνασης EMS στις παθήσεις της μέσης.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

49 εργαζόμενοι από το πανεπιστήμιο της Βηρυτού με παθήσεις της μέσης, 31 γυναίκες και 18 άνδρες, κατά μέσο όρο 47 ετών, έλαβαν μέρος στη μελέτη εθελοντικά. Η συχνότητα και η ένταση των παθήσεων της μέσης καθώς και η κατάσταση των γενικών συμπτωμάτων, η διάθεση, η ζωτικότητα, η σωματική ευστάθεια και το περίγραμμα του σώματος καθορίστηκαν με τη βοήθεια αρχικών και διαδοχικών ερωτηματολογίων. 10 συνεδρίες εκγύμνασης EMS, δύο φορές την εβδομάδα, εκάστη εκ των οποίων διάρκειας 45 λεπτών, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των παρακάτω παραμέτρων εκγύμνασης: διάρκεια παλμού 4 s, διάστημα παλμού 2 s, συχνότητα 80 Hz, χρόνος ανόδου 0 s, πλάτος παλμού 350 μs. Στη διαδικασία, μια περίοδο περίπου 25 λεπτών εκγύμνασης, κατά την οποία εκτελέστηκαν διάφορες στατικές θέσεις άσκησης, ακολούθησε περίοδος εξοικείωσης διάρκειας τουλάχιστον 10-15 λεπτών σε κάθε περίπτωση για την προσαρμογή των εξατομικευμένων δυνάμεων παλμού. Η περίοδος εκγύμνασης ολοκληρώθηκε με πεντάλεπτο πρόγραμμα χαλάρωσης το οποίο είχε διάρκεια παλμού 1 s, διάστημα παλμού 1 s, συχνότητα 100 Hz, χρόνο ανόδου 0 s, και πλάτος παλμού 150  μs.

 

backpain

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

88,7% των συμμετεχόντων παρατήρησε μείωση στις παθήσεις της μέσης, με σημαντική ανακούφιση από τα συμπτώματα στο 38,8% των περιπτώσεων. Μια μικρή βελτίωση στην κατάσταση των γενικών συμπτωμάτων εκδηλώθηκε στο 41,9% των περιπτώσεων. Η συχνότητα και η ένταση των συμπτωμάτων μειώθηκε επίσης αισθητά κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου της εκγύμνασης.

Επιπλέον, η εκγύμναση EMS οδήγησε στα ακόλουθα γενικά αποτελέσματα: 61,14% των ατόμων ανέφεραν βελτίωση της γενικής κατάστασής τους, 75,5% διαπίστωσαν βελτίωση της διάθεσής τους, 69,4% κατέγραψαν βελτιωμένη ζωτικότητα, 57,1% των ανδρών και 85,7% των γυναικών ένιωσαν βελτιωμένη σωματική ευστάθεια, 50% των συμμετεχόντων παρατήρησαν θετικά αποτελέσματα στο περίγραμμα του σώματος και 75,5% ένιωσαν πιο άνετα μετά την εκγύμναση.

total wellness

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS καταπολεμά τις παθήσεις της μέσης, μια συνηθισμένη κατάσταση, ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Το ρεύμα  δραστηριοποιεί προφανώς ακόμα και τους εν τω βάθει μύες που δύσκολα μπορούν να προσεγγιστούν με συμβατικά θεραπευτικά μέτρα. Η ειδική  εκγύμναση ολόκληρου του σώματος με EMS είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική συνολική εκγύμναση που εξοικονομεί χρόνο και επιτυγχάνει εκτεταμένα θετικά αποτελέσματα στην υγεία. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνονται τόσο θεραπευτικοί όσο και προληπτικοί στόχοι.

Εάν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, προωθήστε το στον φυσιοθεραπευτή σας !!!

 

* Πηγή: Miha-Bodytec.com

** Πηγή: Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Bayreuth (Boeckh-Behrens / Vatter 2003, Boeckh-Behrens / Walz / Niewöhner 2003, Boeckh-Behrens / Sebelefsky / Grützmacher 2002, Boeckh-Behrens / Stötzel / Benner 2003).